Andrés Corchero protagonitza "Coneguem els nostres creadors"

acorcheroFins al 30 gener, de 17 a 20 h, es poden veure al vestíbul de l'Escola exposicions i visionats del treball del ballarí i coreògraf Andrés Corchero, nascut el 1957 a Puertollano (Ciudad Real), que viu a Barcelona des de 1963. Entre 1980 i 1985 va estudiar teatre, mim, circ i pallasso, participant com a actor en diversos espectacles de teatre gestual i circ. També va fer cursos amb Odin Teatret, Shushaku Dormu Dance, etc. Explorador incansable dels llenguatges del cos i la dansa, el 1985 va conèixer la dansa Butoh i, fascinat per aquesta, va viatjar a Tokio per estudiar amb Min Tanaka y Kazuoh Ohno, reconeguts mestres de Butoh.

Entre d’altres, Corchero ha col·laborat amb artistes com Jordi Riera (guitarrista), Jordi Rocosa (artista plàstic), Àngels Margarit (ballarina-coreògrafa), María Muñoz i Pep Ramis (coreògrafs-directors de Malpelo), Joan Ollé (director teatral), Ana Eulate (ballarina-coreògrafa), Hisako Horikawa (ballarina-coreògrafa), Christine Quoiraud (ballarina-coreògrafa),  Frank Van de Ven (ballarí-coreògraf), Christoph Irmer (violinista). Va col·laborar amb Oguri (ballarí i coreògraf japonès instal·lat a Los Ángeles) pel projecte "My neighbor sky", el qual es va presentar a la Fundació Mies Van der Rohe en el marc del Festival Grec 2013.

A dia d’avui segueix desenvolupant la seva tasca com a ballarí i coreògraf i també imparteix cursos de formació per a tot el món. És professor a l’ESAD i al CSD de l’Institut del Teatre de Barcelona i, des del 2013, a l’ESEM Taller de Músics de Barcelona.

Podeu veure més informació sobre Andrés Corchero en el seu blog