Nagore Somoza

nagoresomozaBallarina professional de dansa contemporània i aèria, psicòloga, dansaterapeuta i pedagoga a través de la dansa.

Becada en arts escèniques per la diputació de Guipúscoa, es forma a Barcelona amb l'Anna Sánchez. Segueix la formació cursant el postgrau de dansa contemporània amb la companyia CobosMika.

Treballo com ballarina de dansa contemporània a diverses companyies: Laura Vilar (Barcelona), Mariantònia Oliver (Palma), Cobosmika i Ylalu (Girona).

Com a ballarina aèria formo part de l'equip artístic de la companyia aèria Deambulants a Girona i, més tard, component i intèrpret de l'associació artística multidisciplinari Las Lo Las, de Girona. Col·laboro amb la Fura dels Baus en diferents espectacles.

He treballat amb CobosMika en la formació professional de dansa com a dinamitzadora de grups i repetidora d'Olga Cobos i Peter Mika i altres professors convidats a la formació, com Jordi Cortés, Iratxe Ansa, Jorge Jáuregui o Roberto Oliván.

Com a pedagoga de la dansa formo part del projecte Conarte, a l’institut Salvador Espriu i a l'escola de Torroella de Mongrí, amb el objectiu d’introduir les arts escèniques dins el currículum escolar.

Professora de dansa contemporània en diferents centres: Nou Espiral, Olot i Sant Gregori, i de dansa aèria a Palamós (Cobosmika), Calonge (Pengim Penjam) i París i a l'EMDC.