Txe Guevara

txeguevaraTreballa més d’una dècada com a ballarina professional a televisió i teatre (Premis Max de Teatre-2000- Cia Comediants; Vídeo-Clip “Aquello que me diste” d’Alejandro Sanz-97-Cia B.Berrier, Gala 40 Aniversari-TVE-96, Gala Hispanitat Teatre Radio City Music Hall de NY-95-Cia J. Luis Moreno, etc).

Es forma en dansa contemporània, contact improvisació i butoh a Madrid i Barcelona amb Alexis Eupier, Mónica Extremiana, Jordi Cortés, Cecilia Colacrai, Constanza Brnic, Frank Van de Ven, Caty Caracker, Ana Buitrago, Andrés Corchero, Cia Mal Pelo, Anna Sánchez, Cia Diez y Diez, Mirva Makinen, Karl Frost, Martin Keoss, o Bo Madvig.

Actua amb la Cia Rosland (X-Aniversari Jocs Olímpics, Palau Sant Jordi-Bcn 02), Cia Living Lensses (Marató de l’Espectacle, Bcn 09), Cia Dragone (Palau Sant Jordi-Bcn 08), amb SIAMB-col·lectiu de contact improvisació (Performances, Bcn 05/15), entre d’altres.

Imparteix dansa i moviment a Madrid a l’Escola Carmen Roche, l’Estudi Esther Cañizares i a l’Escola Al Compàs (96-98); i a Catalunya a l’Escola Retahíla, CC La Bòbila, Centre Tosca, Col·legi San Ramon Nonat, Escola Aerodance, Escola Dans, Projecte Creaciència (moviment i ciència a les escoles) amb Cia Moviment Lantana, entre d’altres (2003-15).

Actualment imparteix dansa creativa i contemporània a l’EMDC i participa com a ballarina i coordina com a Dansa moviment-terapeuta la Cia Danscapacitats.

És titulada en Dansa Moviment Teràpia per la Universitat de Barcelona i en Educació Social. També és membre de AISGE (Artistes i Intèrprets, Societat de Gestió).